Kylällä tapahtuu

Iltamat ja kurttuuli-illat

Kuvassa kaksi vanhaa naista

Hautakylän iltamat ovat viihdyttäneet jo vuodesta 2005 lähtien. Ensimmäiset vuodet iltamia vietettiin Marttilan idyllisessä pihapiirissä. Muutamat viime iltamat ollaan vietetty Hautakyläsalilla.

Kyläyhdistys on omalla pienellä porukalla suunnitellut ja pääsääntöisesti toteuttanut iltamien ohjelmat rennolla ja humoristisella otteella. Olemme siis laittaneet itsemme täysin likoon! Ja nauraneet myös itse itsellemme runsain mitoin!

Vuonna 2013 iltamissa kisailtiin Miss Hautakylä- tittelistä. Viisikymmentä vuotta Miss Hautakylä- viittaa kantanut Mauno Rinne luovutti tittelin iltamayleisön valitsemalle seuraajalleen Elisabet Kepille – Miss Hautakylä 2013. Eihän missikisat ilman Eino P. Makusta ole mistään kotoisin, joten saimme houkuteltua hänet myös Hautakylälle – tällä kertaa juontamaan missikisan.

Tyyne ja Uuno Putkinotko ovat kurttuulitapahtumiemme kestotähdet. Tyyne ja Uuno ovat vuosien varrella ehtineet tehdä ja kokea monenmoista. Hyviä niksejäkin heiltä löytyy kosolti.

Hautakylällä myös tarkkailu pelaa. Suuren suosion saavuttaneet vanhat valvontakamerat pitänevät siitä huolen, ettei kylällä tapahdu mitään heidän tietämättään!i

Kuvassa roolihahmot Tyyne, Uuno ja Amalia
Kuvassa vanha nainen
Kuvassa valelääkäri ja potilas
Kuvassa miehiä Miss Hautakyläkisassa
Kuvassa haastatellaan missiehdokasta
Kuvassa Miss Hautakylä 2013

Kuvagalleria

Senioriparkki

Kuvassa senioriparkkilaisia tuolijumpassa

Hautakylällä järjestetään aktiivisesti tapahtumia myös senioreille. Senioriparkki kokoontuu kevät- ja syyskaudella joka toinen maanantai. Senioriparkki järjestetään yhteistyössä Kukonkylän kyläyhdistyksen kanssa Hautakyläsalilla.

Senioriparkissa touhutaan monenmoista mm. pelataan bingoa, jumpataan, lauletaan ja kisaillaan. Tietysti myös kahvitellaan sekä vaihdetaan kuulumisia. Joskus saadaan tilaisuuteen myös vierailijoita, kuten viereisessä kuvassa Liis Ranta-Knuuttila (Liihy-hanke) pitämässä senioriparkkilaisille tuolijumppaa syksyllä 2021.

Tilaisuuksiin osallistuminen on maksutonta.

Tervetuloa mukaan!

 

 

Muut tapahtumat

Kuvassa Hautakylän Selviytyjät- kisan voittajat

Hautakylällä on vuosien saatossa järjestetty ja tullaan järjestämään aktiivisesti monenmoisia tapahtumia aina vauvasta vaariin.

Perinteisin tapahtuma on ollut eteläpohjalaisen perinteen mukaisesti pääsiäiskokko, joka on sytytetty pääsiäislauantai-iltaisin sääolosuhteiden salliessa.

Joulun alla kyläläiset kokoontuivat koululaisten ja opettajien järjestämään perinteiseen kuusijuhlaan. Koulunkäynnin päätyttyä Hautakylällä haluttiin vaalia kuusijuhlaperinnettä ja niinpä joulun alla järjestetäänkin puurojuhla, jossa nautitaan suurella joukolla riisipuuroa sopan kera sekä lauletaan yhdessä joululauluja.

Kylällä on järjestetty muun muassa kyläjuhlia, onkikilpailuja, lastenjuhlia, virsilauluiltoja, erilaisia liikuntatapahtumia sekä tuoreimpana tapahtumana Hautakylän selviytyjät.

Hautakylän peikko majansa edustalla taikametsässä
Kuvassa mies juoksee rengasrataa
Vieritä ylös